tiistai 6. tammikuuta 2009

22-vuotiaskin voi kokea The Sims 3 –kuumetta..

Eilen oli 22-vuotissyntymäpäiväni, mutta se ei estä minua surffailemasta EA:n sivuilla katsomassa trailereita ja lukemassa huhuja helmikuussa ilmestyvästä uudesta The Sims 3:sta.

Pelatessani silloin joskus 13-vuotiaana Ensimmäistä The Sims -peliä, harmittelin sitä, että naapuritaloihin ei voinut mennä sisälle, ja että ne olivat muutenkin sellaisia rasittavia blurreja laatikoita kaukana horisontissa. Eihän siinä ole mitään itua, että pitää odotella, että joku tyyppi sattuman kaupalla eksyy etupihallesi, jotta voit jutella jollekin. Lankapuhelimella soitteleminenkin oli niin hankalaa, vaikka kyllähän minä itsekin noihin aikoihin vielä soitin useimmiten lankapuhelimella kavereilleni. :P Jossain vaiheessa sain peliin Deitti-lisäosan, jossa pääsi taksilla käymään kaupungilla kaupoissa ja ravintolassa. Siis.. taksilla? Mikä juttu sekin nyt oli. Petyin. Miksei sinne voi kävellä?

Sims kakkosen julkaisun lähetessä odotin kuin kuuta nousevaa, että voisin lopultakin tehdä tutustumisretkiä myös naapurustoon. Mutta ehei, taas piti soitella taksi, odottaa pitkät latautumiset eri naapurustojen välillä, ja juuri kun olit ehtinyt tehdä pienen shoppailukierroksen kaupungilla, olet muka jo niin väsynyt ja suihkun tarpeessa, että on pakko soittaa taksi viemään sinut kotiin. Kaikesta huolimatta pelailin sitä lukioainaka ihan kiitettävästi pian julkaisun jälkeen. Muutamassa vuodessa siihen kyllästyi kuitenkin niin kovasti, että joskus jos intoutui pariksi illaksi pitkästä aikaa rakentelemaan taloja, se oli ihme.

Mutta lopultakin tuottajat ovat tajunneet lisätä peliin sen, mitä minä olen hamunnut siihen jo 8 vuotta sitten. Nimittäin avoimen naapuruston. Naapurusto, jossa sinun talosi muiden asukkaiden talojen, kauppojen, puistojen ja lenkkipolkujen kera ovat kaikki ulottuvillasi ihan siinä yhdessä ja samassa ruudussa, eikä latailuaikojen päässä. Kehaisevatpa tuottajat virallisella pelisaitilla videossaan, että kaikkialla naapurustossa tapahtuvilla sattumuksilla on vaikutuksia koko naapurustoon. Tämä on jossain määrin myös hermostuttavaa, jos ottaa huomioon aiempien Sims -pelien tekoälyn. Jos jätät äijäsi hetkeksikään toimimaan itsekseen, on takuu varmuudella kohta joku suututtanut toisen, sytyttänyt hellan palamaan ja luultavasti mennyt siivoamisen sijaan katselemaan telkkaria.

Muita uusia ominaisuuksia Sims 3:ssa ovat Simin persoonallisuuden muokkaussysteemi, sekä monipuolisemmat ulkonäön muokkaus mahdollisuudet. Värejä ja kuoseja sekä vaatteille, hiuksille, että jopa huonekaluille voi nyt määrittää ihan itse. Olen kuitenkin hieman pettynyt pelin grafiikoihin. Ovathan ne toki varmaan kehittyneemmät kuin edellisessä pelisarjan tuotoksessa, mutta silti muutosta parempaan olisi saanut mielestäni olla enemmän ja näyttävämmin. Kyllä nykyajan pelitekniikka pystyisi ainakin siihen, etteivät simit vuodesta toiseen näyttäisi niin geneerisiltä ja samanlaisilta, riippumatta siitä minälaiset hiukset, kulmakarvat, nenät tai silmät niille valitset? Jäin kaipaamaan myös varsinaiseen peliin istutettuja vuodenaikoja, mutta luultavasti nekin tungetaan johonkin raivostuttavan rahastus-lisäosaan, joita Sims peleille tuntuu riittävän. :P

No, odotetaan nyt, millainen lopullinen The Sims 3 sitten tulee olemaan. Harmi, että peli ei taida pyöriä läppärilläni. Huhtikuusta alkaen kun joudun tyytymään tuohon kannettavaan muutettuani Japaniin. Jää lyhyiksi uuden Simsin pelaamiset siis tältä keväältä, mutta toisaalta – ehkä ihan hyvä niin. Ja luultavasti kuukaudessa ehdin jo kyllästyä peliin, mikäli vanhoihin kokemuksiin on uskominen. ;P

2 kommenttia:

Rahien kirjoitti...

hauskaa synttäriä!

Lenore kirjoitti...

mun blogis on sulle taas jotain! :D