perjantai 2. tammikuuta 2009

Dramaattinen diagnoosi: flunssa?

Lääkäri ei löytänyt tulehdusta korvista eikä poskionteloista. Hengitys kulki normaalisti ja kurkkukin oli oma tavallisen punainen itsensä. Ts. lääkärikäyntini tuntui hieman taas rahan heittämiseltä hukkaan, sillä mitään konkreettista syytä ei sairasteluihini löytynyt. Todennäköisin selitys lienee siis vain toinen toisensa perään iskeneet ihan tuikitavalliset virusperäiset flunssat. Sairaslomatodistuksessani tosin lukee varsin dramaattisesti: "Määrittämätön äkillinen ylähengitystieinfektio..." Tuollaista lappua kun menisi työnantajalle vilauttelemaan, voisi hyvällä omalla tunnolla nukkua työvuoron ajan kotona. Harmi vaan, ettei ole töitä juuri nyt. ;P

Lääkäri oli silti oikein kiva ottaessaan minut ylimääräisenä potilaana tutkittavaksi sen päivän jonojen päätteeksi, vaikka oli aikataulustaankin tunnin myöhässä. Hän myös laittoi vielä lähetteen laboratoriotesteihin, mikäli olo ei kohene tai pahenee perjantaihin mennessä. Niinpä tuli siis käytyä tänään "luovuttamassa verta" pariin putkiloon. Jospa ne saisivat niistä jotain selville..

Jotenkin olen kuitenkin pessimistinen, ja oletan kuulevani parin tunnin kuluttua tuloksia soitellessani, että olen teoriassa ihan terve. Mikä siinä on, että lapsena kaikelle sairastelulle löytyi aina joku kunnon syy – oli korvatulehdusta, vesirokkoa, poskiontelontulehdusta, angiinaa ja ties mitä suu- ja sorkkatautia – mutta nyt aikuisena sitten saa typeränä ravata lääkärissä vain tullakseen todetuksi "flunssaiseksi"?

2 kommenttia:

Lenore kirjoitti...

suu- ja sorkkatauti :D aika paha. no mutta nyt tiedämme mikä meitä kaikkia on vaivannut koko joulukuun ajan. sitä kun ei vaan kehtaa nykypäivänä maata kotona liian montaa päivää ettei saa lusmun leimaa otsalle. pitäis olla niin tehokas ja aktiivinen koko aika kaikessa. ei ihme että ollaan kaikki oltu kipeitä.

Riisa kirjoitti...

Niin.. suu- ja sorkkatauti, eli kauniimmalta (ja oikealta) nimeltään Entero-rokko. X)