tiistai 3. helmikuuta 2009

Koululaisen kuvitusprojekti käynnistyy

Kirjoitin joulun alla erääseen graafisen suunnittelun kurssiin sisällytetystä kuvitusprojektista, jonka aikana luokkani tekee paitsi kuvituksia, myös omia juttuja lastenlehti Koululaisen kesänumeroon 'Räppäriin'. Nyt projekti on vihdoin käynnistynyt ihan tosissaan, ja olemme päässeet pikkuhiljaa vauhtiin.

Itse olen tekemässä Räppäriin mm. sarjakuvaa, tehtäviä ja askarteluohjeita. Olen varsin mielissäni projektista, sillä paitsi että kuvittaminen ja askartelu ylipäätään on hauskaa, on kesäkuussa julkaistava Räppäri myös mitä mahtavin työnäyte tulevaisuutta ajatellen. Olen myös aina ollut kiinnostunut toimitustyöstä ja työskentelemisestä lehtitaloissa, joten Koululaisen toimitusväen lupaama kuun puoleen väliin sijoittuva tutustumiskäyntimme Yhtyneiden Kuvalehtien toimitukseen tulee olemaan mielenkiintoinen kokemus.

Askarteluohjeideni mallit ovat työn alla juuri parhaillaan, tehtäväsivu väritystä ja tekstejä vaille valmis ja sarjakuvan ruutujako suunnitteilla. Ensi viikolla koetan ehtiä koulun studioon kuvailemaan valmiita askarteluja, jotta voin alkaa miettiä taittoa ja muita sivuille tarvittavia elementtejä. Niinpä nyt siis upotan käteni taas ylitsepursuavan askartelulaatikkoni uumeniin ja ryhdyn hommiin. :)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiva, että saat tehdä sellaista mitä tykkäät :)
Kun luin taas tätä blogia, muistin, ettei me muistettukaan kai katsoa sitä Kämpää jouluna!!! ;) No seuraavalla kerralla sitten.

t. äiti

Riisa kirjoitti...

Juu, voidaan kattoa Kämppää sitten joskus ja vertailla tuohon yhteen tehtävään, mitä teen nyt. Se nimittäin on huvittavan samanlainen, kuin yksi juttu jonka tein silloin pienenä. X)