maanantai 1. joulukuuta 2008

Kuvitusprojekti Koululaiseen

Olen ihan täpinöissäni! Saimme tänään kuulla Yhtyneiden kuvalehtien lastenlehtien edustajilta, että luokkamme saa tehtäväkseen vastata tammikuussa alkavan kuvituskurssimme yhteydessä kuvitusmateriaalin tuottamisesta Koululaisen kesäkuun numeroon 'Räppäriin', joka on vuosittain ilmestyvä tehtävä- ja lomatekemispainotteinen, paksuhko kesänumero!

Tarkoituksena on siis, että luokkamme kuvittaa lehteen tulevia juttuja sekä kannen ja tekee sarjakuvia, tehtäviä, puuhaohjeita ja kaikkea muuta mahdollista lomakivaa. Aiemmatkin 'Räppärit' ovat ilmeisesti olleet pääosin opiskelijoiden kuvittamia, mutta meidän koulullamme kyseistä projektia ei tietääkseni aiemmin ole ollut.

Pää pursuaa jo tässä vaiheessa ideoita, ja tekisi mieli heti alkaa piirrellä ja suunnitella. Olen aina ollut kiinnostunut taitto- ja kuvitustöistä etenkin aikakauslehdissä, joten tällainen tilaisuus on uskomaton mahdollisuus päästä koulutöiden ohessa tutustumaan todelliseen aikakauslehtien maailmaan.

Jotenkin Koululainen toimeksiantajana on myös täydellinen osuma, sillä lapsille suunnatussa kuvituksessa saa mielikuvitusta käyttää rajattomasti ja vähän jopa irrotella. Selatessani saamiamme näytelehtiä, mieleeni muistui aikoinaan ala-asteaikoinani Koululaisessa pyörinyt lasten lehdentekokisa. Osallistuin, ja voitin, vaikkakaan en pääpalkintoa, niin uuden koululaisen vuosikerran. Tällä hetkellä tuntuu vähintään yhtä innostuneelta kuin tuolloin pienenä – tällä kertaa tosin pääsen tekemään ihan oikeaa Koululaista, enkä omaa karusti nidottua ja 90-luvun järkyttävällä tulostimella tulostettua, osin käsin piirrettyä "Kämppä"-nimistä lehdenkyhäelmääni. X)

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voi missähän se Kämppä mahtaa olla??? Olisi kiva katsoa, mitä sinä silloin siihen teit :)
Ja nuo karkkikuvat oli syötävän suloisia!
terveisin tiedät kyllä kuka ;)

Anonyymi kirjoitti...

Sä olet kyllä todella taitava kaikessa mitä teet.Nuo karkit ovat todella houkuttelevia! tv.paija

Riisa kirjoitti...

Anonyymi äiti: Jos oikein muistan, "Kämppä" lienee siellä mun muistolaatikossa, tai sitten ehkä jossain keittiön vasemmassa isossa kaapissa.. ainakin joku mun "mahtavista lehdistä" siellä joskus oli. Hehehe. :D Voidaan jouluna kopata.

Paija: Kiitos kommentista. :) Vaikka kyllä se taitaa niin olla, että ei mulla kyllä kaikki onnistu, vaikka kuinka haluaisin. Tänäänkin oli tarkoituksena aamulla siivota joulusiivoja, mutta nukuin laiskuuttani niin myöhään, että eihän siitä mitään sitten enää tullut.. :]

Anonyymi kirjoitti...

Kämppä muutes löytyi :) Voit sitten selailla kun tulet kotiin. Tosin se oli kopio eikä alkuperäinen...

Ässät leivottiin tänä iltana, huomenna ehkä suklaapikkuleipiä ;)

t. äiti