torstai 25. joulukuuta 2008

Lumista joulua!

Joulu meni jälleen hyvin perinteisissä tunnelmissa. Aaton aatto ja muu varsinaisen h-hetken odottaminen meni löhöillessä, herkkuja syödessä ja pelaillessa mm. Wii fittiä, Toulousea ja korttia sisarusten, sekä äitini luona nelisen kuukautta asuneen japanilaistytön kanssa. Kävimme myös kylän nuortenkuoron joulukonsertissa, mikä oli ihan tunnelmallinen ohjelma aatonaattoiltaan.

Aattona heräsin poikkeuksellisen myöhään, mutta ehdin siitäkin huolimatta katsomaan aivan tarpeeksi (tai jopa liikaa) Joulupukin kuumalinjaa. Myös perinteinen Lumiukko-animaatio ja pakollinen joulurauhan julistus tuli seurattua. Iltapäivällä kävimme ulkona hiihto- ja potkukelkkareissulla. On ihanaa, kun täällä Pohjanmaalla on kunnon talvi - lunta, jäätä ja pikkupakkasta. Ei teekään yhtään mieli palata huomenna takaisin harmaalle pääkaupunkiseudulle..

Joulusaunan jälkeen söimme alkupaloina savukaloja, silakoita, silliä ja salaatteja. Pääruokaa tuskin kinkkuineen ja laatikoineen tarvitsee liiemmin esitellä. :P Jälkiruoka syötiin vasta hieman myöhemmin, koska olimme alkuillasta ihan liian täynnä. Pelailimme korttia, maistelimme myöhemmin siskoni kanssa tekemäämme kotitekoista kuningatarjäätelöä, ja lopulta yllätyimme, kun ovelta kuului kellon kilinää ja koputusta. Tänä vuonna meillä kävi nimittäin pukkikin, vaikka kukaan talossa ei ollut edes alaikäinen. X) Lahjoja tuli enemmän kuin oletin, mutta mikäpä sen mukavampaa.

Loppu aatto kului aika haikeissa tunnelmissa, koska Junko, japanilainen tyttö on lähdössä lauantaina takaisin Japaniin, ja jotenkin talon naisväki onnistui saamaan tunteet taas hieman turhankin pintaan. :P

Keskiyön lähestyessä suuntasimme vielä joulukirkkoon, joka oli siinä mielessä pettymys, että siellä olikin täysi valaistus päällä odotusteni vastaisesti. Edellisen kerran kun kävin yökirkossa, kynttilät ja joulukuusen valot loivat tunnelmaa. Oli kuitenkin ihan mukavaa laulaa joululauluja ja käydä lopuksi katsomassa hautausmaan kynttilämerta.

Tänään joulupäivänä vuorossa onkin ollut luonnollisesti joululahjojen kulutusta, joka minun tapauksessani on tarkoittanut karkkien syömistä. Veljeni tosin on viettänyt koko päivän pelaten Wiin Resident Eviliä. Illalla tosin tähän voi tulla pieni tauko, kun pikkuveljen tyttöystävä saapuu kylään. On jotenkin niin hassua kuvitella pikkuveljensä jonkun tytön kanssa, etenkin kun tämä velitapaus omissa silmissä tuntuu vielä usein niin pieneltä ja lapsekkaalta. X)

Iloista joulua, mukavia välipäiviä ja upeaa uutta vuotta kaikille!

Ei kommentteja: