keskiviikko 6. elokuuta 2008

Pariisiin!!

Poikaystäväni sai lomaa töistään ensi viikoksi. Pohdiskelujen jälkeen päätimme, että menemme yhteiselle minilomalle Pariisiin, kun se tässä tilanteessa on niin helppoa! Micke lentää Charles Gaullen kentälle ja minä tulen TGV:llä raiteita pitkin Brysselistä. Micke tulee vielä Ranskasta pariksi päiväksi Brysseliin junalla yhdessä minun kanssani, lentääkseen sitten takaisin Helsinkiin. Olen aivan täpinöissäni, etenkin nyt kun kaikki ikävät vaiheet eli lentojen, junien ja hotellien varaukset on tehty. Olen aina halunnut päästä käymään Pariisissa, ja nyt se haave viimeinkin toteutuu! Ja olisihan se vähän tyhmää tutustua kaikkiin muihin Belgian naapurimaihin, mutta jättää käymättä Ranskassa, vai mitä?

Junalippujen osto oli helppoa. Kävelin sisään Midin asemalle ja ostin liput. Aikaa meni ehkä kymmenisen minuuttia jonotukset mukaan lukien. Menolennon ostaminen sujui melko sujuvasti, mutta paluulennon kanssa kohtasimme kummallisen epäkohdan - lippu täytyi jostain ihmeen syystä maksaa luottokortilla. Onneksi äiti riensi apuun. Kun matkat oli buukattu, edessä oli vakein vaihe, eli hotellin etsiminen. Tai oikeastaan hotellin etsiminen ei ollut vaikeaa, vaan jälleen typerä käytäntö luottokorttien kanssa: nettivaraus piti tehdä luottokorttitunnuksilla. Hotelli ei veloittaisi luottokortilta mitään ennen kuin itse saapuisi paikalle, mutta se tarvi tunnukset niitä tilanteita varten, jos varaaja ei ilmaantuisikaan hotellille. Toisaalta emme voineet olla varmoja, olisiko luottokortin omistajan joissain hotelleissa kuitenkin ollut pakko olla paikalla esimerkiksi allekirjoittamassa jotain kuittia, vai olisiko käteismaksu paikanpäällä kelvannut. Emme viitsineet ottaa sitä riskiä, että varauksessa olisi ollut jotain epäselvyyksiä, joten ryhdyimme etsimään hotellia, joka hyväksyisi jonkin muun maksumetodin. Onneksemme erään brittiläisen matkailupalvelun kautta löysimme mukavan oloisen, luultavimmin melko hyvällä paikalla sijaitsevan Visa Electronin hyväksyneen hotellin. Eli kaikki varaukset on lopultakin reilassa.

Tili on huvennut uhkaavasti, mutta onneksi tämän kuun palkkakin on vielä saamatta. Hotellivaraukset kahdelle yölle vaativat reilun 150 euron investoinnin, lennot kolmisen sataa ja junailut Brysselin ja Pariisin välillä n. 120 euroa. Ei mikään aivan hirvittävä saldo, kun sen jakaa kahdelle ihmiselle, mutta toisaalta opiskelijalle aika suuri tukku rahaa. Olemme kuitenkin asennoituneet viettämään ensimmäistä yhteistä lomaa kaukana arjesta, joten tässä vaiheessa kun melkein kaikki välttämättömän kulut on jo maksettu, voi keskittyä vain olennaiseen ja unohtaa syksy ja HOASin kaavailemat vuokrankorotukset. :P

Nyt pitäisi sitten rajata, missä paikoissa haluaa Pariisissa käydä, ja mitkä on pakko jättää seuraavaan kertaan. Ainakin Versailles taitaa valitettavasti jäädä näkemättä, sillä se vaatisi melkeinpä yhden kokonaisen päivän. Louvren kokoelmista katsastamme varmaan ne "tärkeimmät", eli tunnetuimmat työt Mona Lisasta muihin idoleihin. Kirkot täytynee rajoittaa Sacré-Coeuriin ja Notre Dameen. Montparnasse, Eiffelin torni ja keskustan humu vievät kuitenkin aikaa. Haluaisin käydä myös maailman suurimmilla markkinoilla tekemässä hyviä kirpputorilöytöjä. Haaveilen pistäytyväni myös kivoissa pariisilaisissa vaateputiikeissa.

Toivon, että lomamme sujuu hieman samantyyppisissä merkeissä, kuin äidin kanssa tehty reissu Bruggeen - mennään sinne minne ehditään, käydään siellä mikä sattuu kiinnostamaan ja vietetään rentoa yhdessäoloa ilman stressiä ja liiallisia suunnitelmia. Pääasia kuitenkin lienee, että on pitkästä aikaa mahdollisuus olla yhdessä Micken kanssa, ja vieläpä noinkin hulppeissa puitteissa. :)

Pariisin seikkailuja odotellessa piipahdan tänään Heinin kanssa kaffittelemassa keskustassa.

Ei kommentteja: