perjantai 24. lokakuuta 2008

Kirjamessuilua

Töitä on taas takana kaksi päivää, ja vielä toiset kaksi messupäivää kirjojen maailmassa edessä. Olen tosiaan ollut jälleen myymässä mangaa, ja sen kyllä huomaa jaloissa. Paikallaan seisominen on rankkaa puuhaa. Kuitenkin tämän vuotinen Helsingin kirjamessu-urakka on selkeästi helpompi kuin viimevuotinen, jolloin työskentelin Tammen varsinaisella messuosastolla sarjakuvaosaston sijaan. Tammen osastolla näytti käyvän tänäkin vuonna semmoinen kuhina, että olen kyllä ihan mieluusti sivuhallissa jakamassa tietouttani Sangatsumangan sarjoista kaunokirjallisten teosten sijaan.

Olisi hauska ehtiä kuuntelemaan varsin mielenkiintoisia ohjelmanumeroita ja paneelikeskusteluja, mutta tältä erää ne jäävät kuitenkin väliin. Antikvariaattiosastolle aion ehtiä kuitenkin jossain välissä pyörähtämään, sillä eräs puuttuva kirja pitkästä sarjakuvasarjasta olisi mukava löytää täydennykseksi kirjahyllyyn.

Työkaverit ovat kivoja ja ilmapiiri messuilla varsin positiivinen ja rento. Ei turhaa stressaamista, ja vaikka välillä on kiire, se ei ole vielä tähän mennessä ainakaan ehtinyt yltyä aivan sietämättömäksi. On ollut myös mukavaa tavata mielenkiintoisia ihmisiä, sekä kuunnella ja puhua hieman japania. Tuttujakin on sattunut paikalle, joten kaikin puolin aika mukava työrupeama. :) Silti kyllä täytyy myöntää, että väsyttää melkoisesti ja unentarve tuntuu valtavalta. Niinpä siis pidemmittä puheitta yöunille.

Ei kommentteja: