sunnuntai 21. syyskuuta 2008

Irti stressistä

Stressin loppu alkaa häämöttää - ainakin tämän viikon osalta, onhan jo sunnuntai. Olin pelännyt tutoriaalitehtävän vievän minusta kaikki mehut ennen ensi keskiviikkoa, mutta huomasin tehtävää tehdessäni, että se etenee varsin nopeasti. Sinänsä en ole yllättynyt, että olen taas stressannut ihan turhasta, sillä olenhan oikea mestari siinä lajissa. Se, että stressi pikkuhiljaa helpottaa, ei silti suinkaan tarkoita sitä, että voisin laiskotella. Ei, on vielä paljon tekemistä. On hieman rasittavaa, että kun ulkona paistaa aurinko, niin minun on istuttava sisätiloissa koneen edessä tekemässä kouluhommia..

Kutsuin eilen ns. "Hankoporukan" kavereitani illalla käymään. Suurin osa näistä ystävistä on joko entisiä hankolaisia, tai sitten näiden entisten hankolaisten tyttöystäviä, aivan niin kuin minäkin. Vuosien saatossa olemme muodostaneet mukavan tiiviin poppoon, jonka kanssa näemme lähes aina porukassa. Nykyisin asumme myös melkein kaikki pääkaupunkiseudulla, mikä tekee tapaamisesta mukavan säännöllistä verrattuna siihen, kun asuimme kaikki vähän missä sattuu lukioaikoina.

Aamupäivästä siivoilin, sillä oli jo korkea aika tehdä jotain villakoirille eteisen nurkissa. Jokainen kutsumani kaverikin onnistui tulemaan paikalle, vaikka kaikki eivät voineetkaan viipyä hirvittävän pitkään. Tein kasvis-tonnikalapizzaa ja kinuskiomenamuffinsseja. Varsin onnistunut setti. Täksikin päiväksi jäi hieman rippeitä, joten tänään voin ainakin yrittää keskittyä kouluhommiin kokkaamisen ja kotitöiden sijaan. Illalla oli tarkoitus pelailla perinteisesti lautapelejä, mutta jotenkin pelit jäivät syrjään ja lähinnä juttelimme ja katsoimme telkkaria. Onnistuin jopa unohtamaan suurimman osan aikaa myös taustalla kummittelevan stressini. Varsin onnistunut ilta siis. :)

Tänä iltana on astangajooga, ja huomenna ensimmäinen kerta Iyengar-joogaa. Odotan tätä iltaa lämmöllä ja ilolla, tietäen mitä tuleman pitää, ja huomista taas hieman jännittäen. Toivon, että tunnit ovat vähäisten rahojeni arvoisia, ja että nautin kyseisestä joogamuodosta einakin lähes yhtä paljon kuin astangatunneistani. Toisaalta, suuri vaikuttava tekijä lienee myös opettja. Astangaopettajani on niin mainio tyyppi ja ryhmämme niin tiivis ja kaverihenkinen, että siellä olisi varmaan mukavaa, vaikkei edes joogattaisi! :D

Ei kommentteja: