perjantai 19. syyskuuta 2008

Julkaisugrafiikasta Japaniin

Eilen alkoi uusi julkaisugrafiikan kurssi, joka keskittyy lähinnä lehtigrafiikkaan, kuten vaikkapa aikakauslehtitaittoon. Siitä lähtien, kun pari vuotta sitten aloin opiskella graafista suunnittelua, olen kiinnostunut yhä enenevissä määrin aikakauslehtien taittamisesta. Voisin hyvin kuvitella tekeväni sitä jossain vaiheessa työkseni.

Minusta on mielenkiintoista etsiä juttuihin sopivia kuvia, mahdollisesti tehdä itse tarvittavia grafiikoita, sommitella ja luoda yhtenäinen kokonaisuus erilaisista osatekijöistä. Typografian yleiset oppisäännöt ovat alkaneet tuntua jotenkin luonnollisilta ja tavattoman käytännöllisiltä - miten olen ennen voinut ajatella toisin? Toisaalta niiden sääntöjen hallitseminen vienee vuosikausia. Jonkun mielestä tekstipalstan latominen voi kuulostaa kaikkea muuta kuin luovalta työltä, mutta minusta kauniin ja helppolukuisen tekstipalstan rakentaminen on itse asiassa mukavaa. Kaikkeen sitä tykästyykin...

Julkaisugrafiikan kurssi alkoi parilla historialuennolla, jotka pohjustavat vasta muutamien viikkojen kuluttua jatkuvaa kurssia. Ensi viikon painiskelemme vielä Illustratorin maailmassa, jonka jälkeen siirrymme markkinointiviestinnänkurssin pariin. Luultavasti viikon kuluttua alkava markkinoinnin kurssikin on mielenkiintoinen, mutta tällä hetkellä odotan kovasti julkaisugrafiikan taittotöitä..


Kun olin eilen koulusta kotiin tultuani avannut sähköpostini, varmistui samalla myös tulevaisuuteni suunta. Japaniin vaihto-oppilaaksi lähteminen on nimittäin nyt ihan virallista! Minut on hyväksytty Joshibi University of Art and Design -yliopiston vaihto-oppilaaksi! Kylläpä tuota päätöstä odotettiinkin jo likemmäs kuusi kuukautta, joten olen sähköpostin lukemisen jälkeen ollut aika täpinöissäni. Mikäli aihe kiinnostaa enemmän, siitä voi lukea Japani-aiheisen blogini, Riisa no Nipponin puolella. Olen halunnut eristää japani-aiheiset kirjoitukseni omaan blogiinsa, koska jo vaihtosuunnitelmien alusta alkaen ajattelin, että voin hyödyntää blogikirjoituksia vaihdon jälkeen vaadittavan vaihtoraportin laatimisessa. Kun kaikki on yhdessä ja samassa paikassa selkein tunnistein nimettynä, raportointi onnistunee melkein vain copy-pastea naputellessa.

Tällä hetkellä olisikin kauhea himo jättää arkiset hommat taka-alalle ja siirtyä suunnittelemaan ensi kevättä! Haluaisin niin kovasti tehdä suunnitelmia, ottaa selvää asioista ja laatia kunnollisen budjetin vaihtovuotta varten, mutta tällä hetkellä on priorisoitava, ja jätettävä hauskuuden hieman tuonnemmaksi. Tänään saanen kuitenkin lopultakin aivan kokonaan valmiiksi jo pitkään väsäämäni nettisivut, joten siinä on taas yksi stressin aihe vähemmän. Stressiä lievittänee myös fakta, että olen onnistunut todellakin käymään kolme kertaa viikossa lenkillä, ja ilmoittauduin juuri eilen toiselle joogakurssille ihanan astanga-joogakurssini lisäksi. Entisestä tietokone-sohvaperunasta on kuoriutumassa jonkinlainen liikuntahullu? Huvittavaa, että koko peruskoulu- ja lukioajan jossain määrin inhosin pakollisia liikuntatunteja, mutta nyt kun sitten saan valita lajit ja uoritustavat itse, olen yhtäkkiä alkanutkin vähitellen nauttia liikkumisesta.

Ei kommentteja: