maanantai 1. syyskuuta 2008

Kotiinpaluu

Pääkaupunkiseutu näytti yöllä upealta yläilmoista. Valot välkkyivät metsien välissä ja katuvalot kiemurtelivat maanpinnalla johtaen kaupunginosista toisiin. Miten autio Suomi onkaan! Pieniä valokeskittymiä siellä täällä ja suuria lähes tyhjiä metsäalueita niiden ympärillä. Jotenkin maisema sai aikaan tavattoman kotoisan tunteen. Taas Vantaalla..

Tietynlainen ikävä jäi kuitenkin Brysseliä kohtaan. Lämmin loppukesä vaihtui kirjaimellisesti lennossa syystalveen. Odotan kauhulla, kuinka pian pakkaset alkavat. Myös kesän leppoisa tunnelma vaihtui hetkessä kaikenlaisiin puuhiin, jotka on pakko tehdä - toisin sanoen pieni stressitila iski heti kättelyssä päälle.

Kotiinpaluu ei ollut ihan niin ruusuinen, kuin olin ajatellut - Micke oli kyllä siivonnut, mutta kämpässä oli havaittavissa pientä epäjärjestystä. Sunnuntaipäivä menikin siinä kun Micke siivoili, minä kävin läpi parin kuukauden posteja ja vihdoinkin, kuukausien suunnitelmien jälkeen tein pienen inventaarion vaatekaapilleni. Kaapin uumenissa oli parin muovikassin verran vanhoja, kuluneita tai muuten vain sellaisia vaatteita, joita ei ikinä tule käytettyä. Käyn kassit vielä läpi ja lajittelen vetimet kirpputorikelpoisiin ja -kelvottomiin. Osaa kun ei edes kehtaaa yrittää myydä. X)

Kävimme eilen ostamassa myös uuden (ja kalliin) kannellisen haudutuspaistinpannun. Ainakin ensikäytössä Hackmanin Kovanaama tuntui aika hyvältä hankinnalta. Iso ja vakaa se on kuin mikä vanhaan mummon perintöpaistinpannuun verrattuna. Toivotaan nyt että pinnoitteet kestävät, sillä Tefalin vastaava malli ei oikein vakuuttanut käytössä. Toki vikaa oli varmaan käyttäjässäkin, kun puolen vuoden käytön jälkeen pinnoite alkoi halkeilla, mutta emme me sitä mielestämme kuitenkaan kovin pahasti kaltoin kohdelleet. No, uuden tulokkaan kanssa ollaan tarkempia.. :P

Huomenna kouluun. Jotenkin aamulla herääminen ahdistaa, vaikka koulu pääsääntöisesti onkin mielenkiintoista ja todella kivaa! O_O

Ei kommentteja: